vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ontkracht de voorgeschreven werkelijkheidHet wordt tijd om onze vrienden, vriendinnen, familie en kennissen te informeren. Uit ervaring leren we dat veel mensen een absoluut verkeerd beeld hebben van covid. Christian Van Mechelen bijvoorbeeld komt bij zijn straatacties geregeld mensen tegen die denken dat wie corona heeft tot 30 % en meer kans maakt om te sterven. Bijna niemand schat die kans lager in dan 1 %, wat de realiteit is. De desinformatie hierover is zo groot dat het noodzakelijk is de mensen gewoon te informeren.


Omdat intussen al heel wat mensen beter zijn geïnformeerd, is de tijd rijp dat die mensen de juiste informatie verspreiden. Daarom hebben we een actuele lijst gemaakt van FAQ die we ook zullen bijwerken waar nodig. Het is de bedoeling dat iedereen de link met deze tekst of de informatie die erin is opgenomen, deelt met zoveel mogelijk mensen die een verkeerd beeld hebben. Op die manier gaan we proberen een tegengewicht te geven aan wat er in de pers verschijnt en wat de overheid aan de mensen allemaal wijsmaakt.


Ongetwijfeld zal u mensen tegenkomen die zeer terughoudend zijn. Maak hen toch nieuwsgierig aub. Wie weet gaan ze op een onbewaakt moment toch kijken.

Ook als u in een discussie verwikkeld bent, dan kan u naar deze webpagina teruggrijpe en ernaar verwijzen.


We hebben deze tekst gebaseerd op wetenschappelijke artikels, op de informatie van de WHO, o.a. het advies over mondmaskers, en van Sciensano. Zowat alle antwoorden zijn al in de blog op deze website aan bod gekomen. Wie dus wil weten wat onze bronnen zijn die kan zelf op zoek op deze website naar artikels over de specifieke onderwerpen.


Dus, beste lezers, aan het werk! Informeer zoveel mogelijk mensen. Het is in ons aller belang dat iedereen juist wordt geïnformeerd in de plaats van rond te moeten lopen in een irrationele angst.


"28 FEITEN OVER COVID | 2021", voor u, om te gebruiken, om de angstpsychose, gebrainwash en desinformatie te ontkrachten (PDF in bijlage). Om te informeren en de rede, redelijkheid en humaniteit te reïncarneren. Deze feiten als tools om de bewustvorming te voeden:


Dood door covid?

(cijfers op basis van de situatie van 1.1.2021 tot 1.10.2021)

1. Hoeveel kans maak ik om deze winter NIET te sterven aan covid?

Jonger dan 50: kans op overleven = meer dan 99,995 %.

Jonger dan 70: kans op overleven = meer dan 99,90 %.

Ouder dan 70: kans op overleven = meer dan 99,8 %, tenzij u in een woonzorgcentrum zit.


2. Wat als ik al covid heb gehad of besmet ben geweest?

Dan wordt uw kans om te overleven nog eens 90 % hoger.


3. Wat als ik toch covid krijg?

Als u niet ouder bent dan 70 en geen andere zware ziektes heeft, dan is uw kans op overleven toch nog hoger dan 99,7 %.

4. Wat zijn de “comorbiditeiten”?

Dat zijn ziektes die u een grotere kans op overlijden geven als u covid heeft. Het gaat vooral om hoge bloeddruk, diabetes, nierziekten, kanker, longziekten en hart- en vaatziekten. Zeer zwaar zijn is ook niet goed.


5. Is er nog een nieuwe golf te verwachten?

Niemand die het weet. Virussen evolueren, nieuwe ziektes ontstaan. Daarom zouden de ziekenhuizen daar beter op voorbereid worden.Over vaccins

6. Helpen vaccins?

Vaccins lijken vooral te helpen voor mensen die een grotere kans maken om in het hospitaal terecht te komen of te sterven. Oudere mensen en zieke mensen dus. Tegen besmettingen werken ze minder.


7. Als ik ben gevaccineerd, kan ik dan nog iemand besmetten.

Ja dat kan u. Als u bent gevaccineerd dan kan u nog altijd zelf besmet worden en iemand besmetten.


8. Ik heb al covid gehad. Moet ik mij best laten vaccineren?

Wie al covid heeft gehad, is langer en beter beschermd dan wie is gevaccineerd. Het risico op overlijden of ernstig ziek worden is voor die mensen zeer laag. Zeker onder de 70 jaar en zonder “comorbiditeiten”. Of een bijkomend vaccin zorg voor nog meer bescherming is nog niet zeker. Maar veel verschil zal het alvast niet maken.


9. Ik heb al covid gehad. Waarom vindt de overheid dat ik mij moet laten vaccineren?

Geen idee. Daar zit geen enkele logica in. Eerst was dat omdat men dacht als veel mensen gevaccineerd waren, er “groepsimmuniteit” zou zijn. Maar omdat na een vaccin besmetting toch nog kan, krijgen we nooit groepsimmuniteit met vaccins.


10. Zijn er bijwerkingen en kan je sterven van vaccins?

Ja er zijn bijwerkingen en ja je kan sterven van een vaccin. De kans wordt op dit moment officieel zeer laag ingeschat. Kleiner dan het risico om te sterven aan covid, voor de kwetsbare mensen althans. Maar de registratie van bijwerkingen en doden door vaccins is zeer slecht georganiseerd. Of er op langere termijn nog bijwerkingen gaan opduiken is nog niet zeker.


11. Wat met vaccins voor kinderen?

Kinderen hebben zowat geen risico op overlijden door covid. In diverse landen zijn er adviezen geweest om daarom kinderen niet te vaccineren. De vaccins vermijden immers geen besmetting. De bomma kan dus nog altijd besmet geraken.


De maatregelen

12. Helpen mondmaskers?

De wetenschap heeft nog geen afdoende bewijs opgeleverd dat maskers werken. Chirurgische maskers werken misschien een beetje maar in het geheel blijkt de mondmaskerplicht geen of een zeer klein effect te hebben.


13. Wat met handen wassen?

Handen wassen wordt nog altijd beschouwd als zinvol tegen de verspreiding. Hoewel de overdracht op voorwerpen (fomieten) niet tot veel besmettingen aanleiding geeft.


14. Karretjes kuisen en schoonmaken.

Besmetting via voorwerpen wordt nu beschouwd als zeer beperkt.


15. Verluchten.

Verluchten is zinvol als er risico’s zijn op besmetting.


16. Plexischermen.

In Groot-Brittanië werd ervoor gewaarschuwd dat door stilstaande lucht rond plexischermen er misschien wel eens meer besmettingen zouden kunnen zijn.


17. Wat in de buitenlucht?

Er zijn zeer weinig besmettingen in de buitenlucht bekend.


18. Hebben de lockdowns eigenlijk gewerkt?

Lockdowns werken alleen als ze zo streng zijn dat zowat iedereen thuis opgesloten wordt. Zo een strenge lockdown zorgt ook voor doden omdat kwetsbare mensen niet meer buiten mogen of durven en is niet lang vol te houden. Afgezwakte lockdowns zoals wij die hebben gehad werken niet omdat één of een paar contacten met een besmettelijke medemens volstaan om ziek te worden.


19. PCR-testen, zijn die juist?

Niet altijd. Voor u symptomen heeft zal u de 3 eerste dagen na een besmetting bijna zeker negatief testen. De vierde dag heeft u 67 % kans op een negatieve test. Op dag 5 krijgt u normaal symptomen. Het is ook mogelijk dat u positief test maar niet ziek en niet besmettelijk bent. Kortom, de PCR-test zegt niet met zekerheid of u ziek of besmettelijk bent.


20. Ik heb een groene pas, ben ik nu “safe”?

Bijlange niet. Als u gevaccineerd bent dan kan u toch besmettelijk zijn. Als u een negatieve test heeft en u heeft geen symptomen, dan kan u toch besmettelijk zijn.


21. Waarvoor dient dat covid safe ticket dan?

Om de mensen te pesten zodat ze zich laten vaccineren. Maar ook dat werkt niet. In Frankrijk heeft die pas 3,75 % meer vaccins opgeleverd. Niet erg vet dus.


22. Wat met de 1,5 meter?

Intussen wordt algemeen aangenomen dat door de “aerosolen”, dat zijn kleine deeltjes in de lucht, er ook besmettingen mogelijk zijn op veel grotere afstand. Vooral in binnenruimtes.Wat kan ik preventief doen?

23. Verzorg u.

Wie hoge bloeddruk heeft, of diabetes of een andere ziekte, laat zich best goed verzorgen door de dokter voor die ziekten. Hoge bloeddruk bijvoorbeeld is op lange termijn sowieso gevaarlijk.


24. Vitaminen.

Zorg dat je regelmatig in de zon kan zijn. Niet te veel voor de huid maar toch genoeg om vitamine D op te doen. Eens je ziek bent is het te laat natuurlijk maar preventief zorgen voor voldoende vitamine D is goed.


25. Selenium en zink.

Bij een groter aan tal mensen in de hospitalen is een tekort aan selenium en zink vastgesteld. Zorg dat u daar ook genoeg van heeft.


26. Sporten en bewegen.

Dik zijn kan ook voor covid een probleem zijn. Bewegen en sporten dus.


27. Vraag aan de dokter om u te verzorgen.

Als u covid heeft, dring dan aan bij de dokter om verzorgd te worden. Niet aan te telefoon maar in zijn kabinet. Met een echt onderzoek. Vraag aan de dokter ook medicatie. De dokter kan bijvoorbeeld preventief antibioticum voorschrijven, thromboprophylaxis en een virusremmer mocht u tot een risicogroep behoren.


28. Blijf thuis als u ziek bent.

Wie ziek is moet niet naar de winkel gaan of naar het werk gaan om daar andere mensen te gaan besmetten. Blijf thuis tot het over is.


_____

Verspreiden naar believen:


Feiten over Covid - 2021
.pdf
Download PDF • 75KB

6,890 views210 comments

Recent Posts

See All