top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De weg naar een programma van een nieuwe politieke partij



Een nieuwe politieke partij stelt een nieuw politiek programma voor aan haar leden. Het is een ambitieus programma zoals dat gepast is na de grootste crisis die de overheden na W.O.II hebben veroorzaakt. Voor problemen die jarenlang niet werden aangepakt, worden doortastende voorstellen gedaan. Wie het gehad heeft met de politiek, die geven we hiermee een ernstig alternatief. Een alternatief gebaseerd op de waarden van de verlichting en het humanisme, die op nogal wat vlakken vergeten lijken te zijn. We draaien niet rond de pot. Als er een probleem is, dan moet het worden aangepakt bij de wortel.


De huidige generatie politici, zowel van de meerderheid als de oppositie, zitten in uitgeleefde partijen. Elke vorm van durf en staatsmanschap is verdwenen. De politiek houdt zich bezig met de korte termijn en rommelen in de marge. De mensen worden bij de besluitvorming haast niet betrokken. Achterkamertjespolitiek, lobbying en obscure onderhandelingen zijn schering en inslag. Als politici iets zeggen is het vaak strategisch bepaald. Tot en met leugens verkopen en op beloftes terugkomen zonde blikken of blozen. U kiest voor iemand die later het tegenovergestelde doet dan dat waarvoor u hem of haar heeft verkozen. Keer op keer.


Dat kan, neen dat moet anders.


Op 7 november gaan we op een nieuw congres dit progamma bespreken en erover stemmen. De leden kunnen amendementen indienen tot 1 week voor het congres. Op het congres van september werden 2 nieuwe namen voorgesteld: “Vrijheid” en “Waarheid”. In de tekst werd voorlopig de naam “vrijheid” gebuikt. Er komt nog een voorstel van statuten die ook zullen worden voorgelegd aan het congres. Het is de bedoeling dat de leden onder elkaar, en onder andere in de provinciale groepen, deze ontwerpen bespreken en bij voorkeur samen amendementen indienen.


Laat ons samen bouwen aan dit nieuw project en met “Vrijheid” de kiezer in 2024 een alternatief geven voor uitgeleefde traditionele partijen, en al even uitgeleefde extremisten. Want laten we wel wezen, het kan toch niet zijn dat we uit armoe voor de communisten of de zwarten moeten stemmen omdat we ons echt niet meer terugvinden in wat de anderen doen.


____


programmaontwerp
.pdf
Download PDF • 408KB

2,845 views57 comments

Recent Posts

See All
bottom of page